ZELENÉ POTRAVINY – nová cesta ke zdraví


Zatímco naši předkové konzumovali převážně zásadotvorné potraviny a jen minimum kyselinotvorných, náš jídelníček vypadá přesně opačně. Přemíra vařené stravy, cukru, bílé mouky, kávy, masa, mléčných výrobků a chemických přídatných látek pak spolu se stresem a nedostatkem pohybu způsobuje, že náš organismus bojuje s nadměrným překyselením. Důsledkem může být nejen únava a snížená vitalita, ale i horší odolnost vůči infekcím, bolesti hlavy či zad, trávicí obtíže, zácpa, zápach z úst, kazivost zubů, chronické záněty, zhoršený stav kloubů, nespavost a další zdravotní potíže.

Jak se můžeme bránit?
Účinný způsob, jak navrátit tělu rovnováhu, představují zelené potraviny. Zelenými potravinami nazýváme mladé výhonky obilovin či luštěnin a jednobuněčné sladkovodní řasy, které se vyznačují vysokým obsahem rostlinného barviva chlorofylu, aktivních enzymů, vitaminů, minerálů, esenciálních aminokyselin a dalších pro tělo nezbytných látek. Díky tomu představují nejen účinnější alternativu chemických multivitaminů, ale zároveň pozitivně působí na celou řadu procesů a orgánů v lidském těle. Zelené potraviny jsou navíc výrazně zásadotvorné, takže pomáhají upravit potíže způsobené překyselením organismu.

Pomoc, která funguje

Kompletní řada zelených potravin nabízí účinnou zbraň proti všem výše uvedeným potížím, a to především díky svému unikátnímu složení:

Chlorofyl - toto rostlinné barvivo má podobnou strukturu jako hemoglobin, a díky tomu účinně zlepšuje schopnost krve přenášet kyslík. Má příznivý vliv na hojení ran, podporuje vylučování škodlivin z organismu a pomáhá zmírnit nadměrné tělesné pachy.

Aktivní enzymy - tyto látky jsou nezbytné pro správný průběh biochemických reakcí, dále urychlují hojení, zlepšují trávení a obranyschopnost těla vůči infekcím.

Antioxidanty - vitamíny, minerály a dalších látky s výrazným antioxidačním efektem příznivě ovlivňují zdraví srdce a cév, pomáhají zpomalit stárnutí a zlepšují odolnost buněk vůči degenerativním procesům.

Živiny - pěstování v bohatých sopečných půdách v oblastech s vysokou intenzitou slunečního záření zajišťuje vysoký obsah důležitých vitamínů a minerálů.

Vláknina – díky ní pomáhají čistit trávicí trakt a zmírňovat zácpu.

Konkrétní případy, v nichž vám zelené potraviny pomohou upevnit zdraví
:


Když vám chybí energie - doporučujeme mladé výhonky pšenice a ječmene, které jsou bohaté na aktivní enzymy a jejich uživatelé se většinou shodují na tom, že jim pomáhají zmírnit únavu, zlepšit vitalitu a snížit potřebu spánku.

Když máte nadváhu – doporučujeme spirulinu, která obsahuje látky přímo ovlivňující mozková centra zodpovědná za tvorbu pocitu hladu. Díky tomu vám usnadní omezení celkového energetického příjmu.

Když zlobí trávení – doporučujeme výhonky mladé pšenice, která má výrazný pozitivní vliv na celý trávicí trakt. Vyzkoušet můžete i mladý ječmen, který je bohatý na trávicí enzymy.

Když vás trápí zácpa - doporučujeme stejně jako u všech trávicích potíží, i zde působí příznivě zejména výhonky mladé pšenice.

Když chcete podpořit zdraví srdce - doporučujeme spirulinu nebo mladé výhonky alfalfy (vojtěšky).

Když toužíte po očistě - doporučujeme jedničku v detoxikaci, sladkovodní řasu chlorellu. Obsahuje nejen nejvíce chlorofylu z celé rostlinné říše, ale vláknina z jejích buněčných stěn na sebe navíc nevratně váže řadu škodlivin (včetně těžkých kovů) a umožňuje tak jejich vyloučení z těla.

Když nefunguje imunita - doporučujeme řasu spirulinu, která přímo ovlivňuje schopnost imunitních buněk ničit cizorodé mikroorganismy.

Když zápach vítězí nad vůní - doporučujeme zejména chlorellu coby nejbohatší přírodní zdroj chlorofylu, při zápachu z úst pak mladá pšenice, která blahodárně působí na jeho nejčastější příčinu – narušené trávení.

Když chcete zlepšit výkonnost – doporučujeme výhonky alfalfy (vojtěšky), které obsahují více bílkovin než hovězí maso a mají proto značný anabolický efekt. Vysoký obsah všech esenciálních aminokyselin (tedy těch, které tělo neumí vyrobit a musí je přijímat potravou) má i spirulina.

Když vás čeká operace – doporučujeme chlorellu, na aktivní enzymy je zase mimořádně bohatý mladý ječmen. Již před 60 lety byla potvrzena mimořádná schopnost chlorofylu podporovat hojení ran. Zelené potraviny kromě něj obsahují i hojnost aktivních enzymů, které rovněž pomáhají ovlivnit proces hojení, tvorby jizev a buněčnou regeneraci. Proto je jejich užívání vhodné, když vás čeká plánovaný operační zákrok. Stejně tak vám pomohou podpořit proces hojení jakéhokoliv poranění.

Když se bojíte stárnutí – výrazným antioxidačním potenciálem se vyznačují všechny zelené potraviny. S detoxikací vám nejlépe pomůže chlorela, buněčnou regeneraci podpoří například mladý ječmen a fyzickou výkonnost vám napomůže udržet alfalfa.

Kompletní řadu zelených potravin tvoří:


Mladý ječmen BIO a  Mladý ječmen Plus
Příznivě ovlivňují vitalitu, regenerační procesy a trávení, pomáhá chránit tělo před nepříznivými vlivy prostředí a škodlivých volných radikálů. Mladý ječmen Plus obsahuje kromě výhonků mladého ječmene také mořskou řasu kelp a prášek z hnědé růže, které obsah živin dolaďují téměř k dokonalosti.
Jak působí:
- Téměř polovinu jeho hmotnosti tvoří aktivní enzymy, které příznivě ovlivňují trávení, vitalitu a hojivé a regenerační procesy,
- podporuje ochranu organismu před nepříznivými vlivy stresu a zevního prostředí,
- pomáhá detoxikovat organismus a eliminovat nepříjemné tělesné pachy,
- poskytuje antioxidační ochranu,
- chaluha kelp díky vysokému obsahu jódu pomáhá zlepšit funkci štítné žlázy, podporuje hubnutí a imunitu.
 - výhonky ječmene jsou bohaté na tryptofan nezbytný pro syntézu hormonu serotoninu, jehož nedostatek se projevuje úbytkem energie a depresivními náladami,
- prášek z hnědé rýže se vyznačuje vysokým obsahem vlákniny a vitaminů skupiny B, které mají příznivý vliv na nervovou soustavu.

Mladá pšenice BIO
Mladá pšenice jednoznačně zabodovala především mezi lidmi, kteří trpí trávicími obtížemi. Vyznačuje se totiž výrazným pozitivním vlivem na celý trávicí trakt – nejenom že pomáhá upravit vyprazdňování (a to u osob trpících jak zácpou, tak i průjmy), ale má příznivý vliv na zdraví celé trávicí soustavy. Kromě toho:
- příznivě působí na imunitu a stavy chronické únavy,
- je účinnou součástí prevence obezity a celulitidy,
- pomáhá neutralizovat překyselení organismu,
- pozitivně ovlivňuje přenos kyslíku krví, krevní tlak a hladinu cholesterolu,
- ulevuje při rýmě, bronchitidě a dalších dýchacích obtížích,
- má pozitivní vliv na endokrinní systém.

Alfalfa BIO
Výhonky vojtěšky se vyznačují vysokým obsahem bílkovin (až 40 %), což ocení zejména sportovci, vegetariáni a osoby v rekonvalescenci. Navíc je vhodným doplňkem stravy pro osoby trpící revmatickými onemocněními, žaludečními  vředy a problémy močových cest.

Chlorella BIO
Tato sladkovodní řasa vyniká vysokým obsahem vápníku (11x více než mléko), hořčíku, chlorofylu a vitaminu B12, který chybí hlavně vegetariánům. Dále v ní najdeme tzv. růstový faktor CGF, který podporuje regeneraci buněk, příznivě ovlivňuje střevní mikroflóru a pomáhá zpomalovat stárnutí organismu.

Spirulina BIO
Tato sladkovodní řasa je známá jako účinný prostředek pro podporu hubnutí, který příznivě ovlivňuje chuť k jídlu, zejména na sladké. Dále příznivě ovlivňuje krevní tlak, hladinu cholesterolu a u diabetiků potřebu inzulinu. Modré barvivo je fytocyanin zase výrazně zlepšuje imunitu.

MultiGreen®
Mladá zelená směs obsahuje harmonickou kombinaci zelených potravin a dalších látek, které navzájem zvyšují svoji účinnost. Díky tomu organismu dodá prakticky vše, co potřebuje ke svému zdárnému fungování. A co všechno v MultiGreenu® najdeme: Mladý ječmen, alfalfu, chlorellu, spirulinu, laktobacilovou kulturu, hnědou rýži, mořské řasy a jablečný prášek. 

 ZELENÉ POTRAVINY ZAKOUPÍTE ZDE.