Vážení zákazníci, objednávky na zboží skladem (uvedeno u zboží) odesíláme obratem až do konce roku. Přejeme Vám klidné svátky a úspěšný rok 2018!

Oříšky, semínka, sušené ovoce, zdravá výživa, koření -> Oříšky, semínka, sušené ovoce

Kustovnice čínská - Goji 100g/IBK 

Cena:
Množství skladem:34
Množství:

Goji (godži, gouči) jsou sušené plody kustovnice čínské (lycium chinensis). Goji mají sytě červenou barvu a jsou velké asi jako sušené rozinky. Kustovnice chutí připomíná něco mezi brusinkou, jablkem nebo šípkem. Goji rostou v úrodné půdě himalájských podhůří na středně velkých keřích.

Z nutričního hlediska je kustovnice čínská (Goji) dost možná tím nejhodnotnějším ovocem na planetě! Kustovnice čínská obsahuje 18 druhů aminokyselin, včetně všech osmi esenciálních aminokyselin (např. tryptofan či isoleucin), 21 stopových prvků (např. zinek, železo, měď, vápník, germanium, selen, fosfor), je nejbohatším zdrojem karotenoidů ze všech známých rostlin na Zemi (což naznačuje už její jasně červená barva). Co se týče beta-karotenu, je kustovnice čínská vydatnější než mrkev. Kustovnice dále obsahuje vitamíny C, B1, B2, B6 a E. Nelze nezmínit protizánětlivý činitel betasisterol a unikátní skupinu lycium polysacharidů, které neutralizují volné radikály čímž zpomalují proces stárnutí, posilují imunitní systém a stimulují podvěsek mozkový (hypofýzu) k vylučování regenerativního růstového hormonu. Kustovnice čínská i skvěle chutná!

Goji jsou tradiční čínskou medicínou považovány za léčivou potravinu podporující dlouhověkost, sílu a sexuální potenci. Moderní výzkumy čínských vědců poukazují na schopnosti udržovat a podporovat harmonický buněčný růst a obnovovat a opravovat DNA. Antiperoxidací volných radikálů vrací elektrické parametry buněčných membrán do normálního rozsahu.

Dlouholetý odborný lékařský konzultant časopisů Journal of Longevity Research (Zápisník Výzkumu Dlouhověkosti) a Muscle and Fitness (Svaly a Tělesná zdatnost) a vědecký pracovník Američan Dr. Bob Delmonteque tvrdí: Více než 15% bílkovin, 21 stopových minerálů a 18 aminokyselin činí z plodů Goji jedinečnou živinami nabitou superpotravinu přesahující všechna známá kritéria. To co na mě dělá největší dojem je množství celosvětových klinických výzkumů, které za Goji stojí. Je průkazně dokázáno, že lycium polysacharidy obsažené v Goji mají vskutku pozoruhodné antioxidační a imunitu podporující vlastnosti.

Goji se konzumují samotné jako mimořádně zdravá svačinka, nebo se přidávájí do cereálních směsí ke snídani. Skvělé je i přidávat goji do ovocných koktejlů a šejků, jejichž základem může být třeba super výživné konopné mléko (viz. konopné semínko). Čínskou specialitou je příprava čaje z Goji, podobně jako to my děláme s šípky. Goji lze přitom sníst i po vyluhování. Vědci tvrdí, že pro dosažení blahodárných účinků stačí konzumovat 10 až 30 gramů denně (malá hrst).

Goji nejsou příliš bohaté na ovocné cukry a proto si po vysušení nezachovávají měkkost jako třeba rozinky. Pokud vám jejich křupavá konzistence nevyhovuje, stačí do sáčku vložit čerstvý plátek jablka. Goji za den absorbují vlhkost a jsou měkké. Často však změknou i po několika dnech, kdy je sáček otevřený - absorbují vlhkost ze vzduchu.

Složení: kustovnice čínská

« zpět