Vážení zákazníci, objednávky na zboží skladem (uvedeno u zboží) odesíláme obratem až do konce roku. Přejeme Vám klidné svátky a úspěšný rok 2018!

Eko a zdravá domácnost, keramické nože, keramické nádobí GreenPan a Emile Henry

Kastrol s poklicí Rio 24cm 4,7litru/GREENPAN  

Vaše cena:
Běžná cena:1 499,00 Kč
Ušetříte - sleva:20.01% / 300,00 Kč
Množství skladem:2
Množství:

Doprodej, již nebude, poslední kusy.

Kolekce Rio s plastovou rukojetí je vhodná na všechny typy sporáků, kromě indukčních.

GreenPan  je první "zelené" nádobí, kterému nejde jen o vaše zdraví, ale i o zdraví naší planety. Nepřilnavý keramický povrch THERMOLON neobsahuje PTFE, a proto při zahřátí nad 260°C neuvolňuje toxické výpary. Je vyráběn bez použití toxického PFOA, které škodí životnímu prostředí. THERMOLON je rezistentní vůči teplotám až do 450°C, je proto velmi odolný a má dlouhou životnost. Dokonalá tepelná vodivost a vysoká odolnost znamenají skvělou použitelnost při smažení, dušení a dokonce i flambování! Ve srovnání s jinými  výrobky je při výrobě GreenPan do atmosféry uvolněno o 60% méně CO2.

Keramické nádobí GreenPan se velmi snadno myje. Používejte pouze dřevěné či plastové nástroje.

Vlastnosti:

    * nepřilnavý povrch Thermolon™ Expert
    * tělo z vysoce kvalitního hliníku 3003 s vnějším úpravou Thermolon Black
    * odolnost vůči vysokým teplotám (až do 450°C)
    * odolnost vůči mechanickému poškození
    * energetická úspora díky prvotřídnímu využití tepelné vodivosti
    * velmi snadné použití s dokonalým výsledkem
    * excelentní nepřilnavé vlastnosti povrchu Thermolon
    * snadná údržba a čištění
    * vyrobeno z recyklovaných materiálů
    * neobsahuje ŽÁDNÉ toxické PTFE a PFOA
    * při přehřátí - žádné toxické výpary
    * certifikováno respektovanou mezinárodní " Food and Drug Administration (FDA, USA)

Kdo je GreenPan™

GreenPan™ je belgická společnost založená v roce 2007 s myšlenkou zlepšit kvalitu života moderní společnosti a aktivně se zapojit do zlepšování životního prostředí nás všech.

GreenPan™, to je:  ZDRAVÍ – PROSTŘEDÍ - VÝHODY

Nádobí, které používáte doma, vyrábí GreenPan™ tak, aby bylo zároveň praktické, ekologicky šetrné a vaření v něm odpovídalo těm nejvyšším nárokům z hlediska zdraví.

ZDRAVÍ

Nepřilnavý keramický povrch THERMOLON™ pánví GreenPan™, narozdíl od jiných nepřilnavých pánví, neobsahuje PTFE. Při přehřátí PTFE se totiž PTFE rozkládá na směs výparů, které obsahují částice PTFE, oxidované částečky TFE, plyny HFP, DFA, SFA, FiS4… Tyto plyny stojí za zdravotními potížemi, známými jako „horečka z polymerových výparů“. THERMOLON™ je neorganický (keramický) potah složený zejména ze surovin pocházejících z písku. Neobsahuje PTFE, PFOA ani silikátové oleje a v přírodě je velmi snadno odbouratelný.

VÝHODY

To je zejména keramický, dokonale nepřilnavý povrch THERMOLON™, který je exkluzivně používán právě na výrobcích GreenPan™. Narozdíl od nepřilnavých povrchů na bázi PTFE odolává THERMOLON™ teplotám až 450°C. Je velmi odolný proti poškrábání a má dlouhou životnost. Díky THERMOLONU™ můžete na pánvi perfektně smažit, dusit, flambovat a v pánvích s kovovými držadly dokonce i péci a zapékat v troubě. Pánve se díky nepřilnavému povrchu velmi snadno myjí. Pánve GreenPan™ jsou určeny na všechny sporáků, kromě indukčních.

PROSTŘEDÍ

To je maximální důraz na znovuvyužití již dříve použitých materiálů a tím pádem snížení nové těžby nerostů a přírodního bohatství. Tělo pánve je vyrobeno z recyklovaného hliníku, jemuž dalo nový život. Ocelová rukojeť je z recyklované oceli, obaly, návod a propagační materiály GreenPan™ jsou z recyklované neběleného papíru, pro jehož potisk se používá minimum barev. THERMOLON™ je vyráběn ekologicky šetrným způsobem bez použití PTFE a PFOA a při jeho aplikaci je do ovzduší uvolněno o 60% méně CO2 než u jiných nepřilnavých pánví. Díky skvělé tepelné vodivosti GreenPan™ je vaření rychlé, a proto energeticky úsporné.

GreenPanTM Návod k používání a údržbě

1)    Pro bezpečnost:

Před použitím si nejdříve pečlivě pročtěte tento návod!

·     Nedovolte, aby se děti během vaření přibližovaly ke sporáku.
·     Při manipulaci s horkými nádobami dbejte zvýšené opatrnosti.
·     V průběhu vaření nenechávejte nádobí na sporáku bez dozoru.
·     Zabraňte přečnívání rukojeti nad rozpálenou plotnu. 
·     Ujistěte se, že rukojeť nepřečnívá přes okraj sporáku.
·     Rukojeti nádobí jsou navrženy tak, aby se zahřívaly co nejméně. Poklice i rukojeti se však mohou během vaření rozpálit. Před odklopením poklice nebo manipulací s nádobou se proto nejprve letmým dotykem ujistěte, zda nejsou příliš horké. Pro manipulací s poklicí či nádobou doporučujeme použít chňapku nebo kuchyňské rukavice.
·    Vyndaváte-li nádobí z trouby, použijte chňapku vždy.
·    U modelů s bakelitovou rukojetí si před použitím v troubě nejdříve ověřte tepelnou odolnost rukojeti.
·    Nepřilnavé povrchy ThermolonTM neobsahují PTFE a odolávají teplotám až do 450°C/850°F, zatímco obyčejné PTFE povrchy jen teplotám do  260°C/500°F.  Oproti běžným pánvím s PTFE povrchem navíc ThermolonTM při zahřátí nad 260°C/500°F neprodukuje toxické výpary.

2)    Používání:

Před prvním použitím:

·    Odstraňte etikety.
·    Umyjte nádobu teplou vodou se saponátem a vytřete dosucha.
·    Vnitřní nepřilnavý povrch pánve vytřete několika kapkami oleje na čistém měkkém hadříku.  Před uložením pánev nemusíte olejem vytřít – jen před použitím.

Vaření:

Doporučení k zamezení deformace vašeho výrobku GreenPanTM:

·    K zahřátí nádoby nenastavujte sporák na zbytečně vysoký výkon.
·    Nenechávejte GreenPanTM na rozpálené plotýnce déle než je nezbytně nutné.
·    Nenechávejte nádobu vařit “naprázdno”. 

Doporučení k úspoře energie a dosažení co nejlepších výsledků vaření a smažení:

·     Vařte na plotýnce, jejíž průměr co nejvíce odpovídá průměru dna pánve.
·     Na plynovém sporáku nastavte plamen tak, aby nepřesahoval obvod dna pánve.
·     Nepřilnavý povrch ThermolonTM je rezistentní vůči teplotám až do 450°C/850°F.  To znamená, že přehřejete-li náhodou pánev, nejen, že nebude vytvářet škodlivé výpary, ale navíc se ani nezničí. Dokonalá tepelná vodivost těla pánve i ThermolonTM znamená skvělou použitelnost pro všechny druhy vaření, smažení a dokonce i flambování.
·    Pro vaření a redukci např. výpeku můžete nastavit i vyšší teplotu než jste u obyčejných pánví zvyklí.
·    Pro ohřívání, napařování nebo přípravu omáček nastavte nižší teplotu plotýnky.
·    Pro úsporu energie nemyjte GreenPanTM v myčce.

Pro dokonalý výsledek:

·    Vždy vařte na čisté pánvi. Po použití pánev důkladně umyjte a ujistěte se, že jste odstranili  všechny zbytky jídla a tuku.
·    Potraviny vyndejte z chladničky 10 min. před vařením.
·    Před vložením surovin pánev předehřejte a nechte olej rozpálit na optimální teplotu.
·    Co dělat, když se suroviny k pánvi přichytávají? Staráte-li se o svou pánev dobře, přichytávat se nebudou.
·    Je přirozené, že s postupujícím časem se nepřilnavost povrchu snižuje. To souvisí s délkou vystavení pánve vysokým teplotám a karbonizací připravovaných surovin při  tepelné úpravě. 
·    Doporučujeme proto využít odolnosti Thermolon™ vůči vyšším teplotám a dobu přípravy jídla zkrátit na minimum.

Vaření s tukem:

·    Mějte na paměti, že některé tuky se při vyšších teplotách přepalují. Proto vám doporučujeme provést následující zkoušku: Pánev rozpalte na střední až vyšší teplotu a vložte do ní malý kousek másla. Pokud tuk začne jen bublat a nezmění barvu, je teplota pánve optimální. Začne-li máslo hnědnout, je pánev příliš horká. Vytřete tedy vzorek přepáleného másla a před vařením snižte teplotu plotýnky.
·    Různé tuky se začínají přepalovat při různých teplotách. Doporučujeme vám používat olivový olej, který je nejen zdravý, ale má i relativně vysoký bod přepalování.
·    Před přidáním jídla do pánve nechte olej minutku rozpálit. Preferujete-li však používání tuku v  aerosolových sprejích, doporučujeme nastříkat tuk na potraviny, nikoli na pánev. Tyto spreje totiž obsahují látky, které se na povrch nádoby snadno připečou a špatně se odstraňují.

Nástroje:

·    Kovové nástroje poškrábou každý nepřilnavý povrch.  Životnost své pánve prodloužíte používáním dřevěných nebo plastových nástrojů.
·    Jídlo v pánvi nikdy nekrájejte / neporcujte.

3)    Péče a čištění:

·    Po každém použití nechte pánev vychladnout a až poté ji umyjte. 
·    Ponoření rozpálené pánve do vody může mít za následek nezvratné poškození.
·    Výrobky GreenPanTM se myjí velice snadno. Mytí GreenPanTM v myčce může mít za následek poškození keramického nepřilnavého povrchu působením agresivních alkalických detergentů, které jsou základem mycích prostředků. Ideální je pánev umýt ručně v teplé vodě se saponátem, opláchnout a osušit. 
·     K mytí NEPOUŽÍVEJTE drátěnku nebo drsnou stranu houbičky na nádobí.
·     K mytí NEPOUŽÍVEJTE čisticí prostředky na trouby, abrazivní čisticí prostředky a prostředky s obsahem chlóru. Povrch pánve neoškrabujte.
·    Vytvoří-li se na povrchu pánve drobné tmavé tečky, jedná se o následek dlouhodobého vaření na tuku při vysokých teplotách. Tyto skvrny neseškrabujte, nedrhněte hrubou houbičkou nebo drátěnkou, zničili by jste povrch pánve. Pánev namočte na několik hodin do horké vody se saponátem a po odmočení setřete hadříkem nebo měkkou houbičkou.
·    Výpek, není-li po vaření odstraněn, a pánev je opětovně zahřáta, může způsobit změnu barvy povrchu pánve. Takového zabarvení se zbavíte, necháte-li v pánvi povařit ocet (pozor, nevdechujte octové výpary) a následně pánev umyjete běžným způsobem.
·    Vznik malých “skvrnek” a změny zabarvení je při delším používání pánve přirozený. Jediný rozdíl mezi GreenPan™ a běžnými pánvemi s PTFE povrchy je ten, že na světle šedém povrchu Thermolon™ jsou tyto změny vizuálně výraznější.
·    Použití na sklokeramických a halogenových varných deskách – přesvědčete se, že na dně pánve nejsou ostré rýhy nebo trhliny, které by mohly zapříčinit poškrábání varné desky.

« zpět