Stejně jako ostatní sušené ovoce, i sušené datle jsou koncentrovaným zdrojem energie, cukrů (fruktózy, glukózy, sacharózy) a živin. Ve větším množství obsahují vlákninu (cca 5,4 g na 100 g), vitaminy řady B, draslík (více než banány), hořčík a železo. Mají nízký obsah sodíku. Sušené datle jsou typickou vánoční položkou, ale jsou daleko všestrannější. Datle s peckou jsou vynikající složkou stolních směsí oříšků, semínek a sušeného ovoce a zdravou svačinou pro děti. Sekanými datlemi sladíme kaše, jogurty, ovocné saláty a různé pečené i nepečené deserty. Samotné datle jsou rychlým zdrojem energie na výlety a při sportování. Povaříme-li datle v malém množství vody a následně rozmixujeme, získáme datlový sirup, velmi zdravé a všestranné sladidlo, které skladujeme v ledničce. Složení: datle.
Distribuce: Ing. Bohumil Kratochvíl - IBK Trade, Dolanská 7/337, Praha
|