Dopravné 65 Kč do 6000 Balíkoven, vše skladem (na objednávku pouze Zdravé světlo)

Přírodní a alternativní medicína, doplňky stravy, tinktury, byliny, léčivé masti a oleje -> NADĚJE-Mgr. Jarmila Podhorná - bylinné výtažky, směsi a kúry, gemmoterapie -> Bylinné výtažky

Brodecký redukční ortislim T2 - bylinný výtažek 50ml/NADĚJE  

Cena:
Množství skladem:2
Množství:

Tinktura je směsí ananasu, vinných hroznů a sladkovodní řasy spirulina. Podpora hubnutí, kontrola tělesné hmotnosti, celulitida, podpora střevní aktivity.

Ananasovník chocholatý - zajímavosti:

Původem z tropické Jižní Ameriky je dnes pěstován v tropických a subtropických oblastech po celé zeměkouli. Mezi největší producenty ananasu patří Kostarika, Brazílie a východoasijské země. Do Evropy se ananas dostal v 17. století a byl v té době považován za exkluzivní zboží. Jeho plodem je velmi oblíbené ovoce, jehož účinky na lidský organismus jsou známy po řadu století. Plod má vysokou dietetickou hodnotu, obsahuje 86 % vody, jen 13 % sacharidů a téměř žádné tuky, za zmínku stojí relativně vysoký obsah manganu. Z plodu i květních stonků se získává enzym bromelain, který štěpí bílkoviny. Ananas je doporučován v programech pro snižování a udržování tělesné hmotnosti.

Réva vinná - zajímavosti:

Vinná réva je dřevitá liána, která v příhodných podmínkách a na příhodné opoře může dorůst až do výšky 18 m. Původně divoká rostlina byla v Jihozápadní Asii domestikována již před 6 – 8 tis., podobně jako tomu bylo v Evropě v Itálii. Dnes se pěstuje ne všech kontinentech kromě Antarktidy, počet jejích odrůd se odhaduje na 5 – 10 tisíc, z nichž však praktický význam má pouze malá část - několik stovek (např. v Itálii je to asi 350 odrůd). Plody vinné révy - hrozny patří mezi nejoblíbenější ovoce, konzumují se čerstvé, sušené, nebo se zpracovávají na mošty, víno, či extrakty. Jsou nízkokalorické, neobsahují tuky, ale naopak poskytují fosfor, draslík, mangan a vitamíny A, B, C. Charakteristickými obsahovými látkami hroznů jsou flavonoidy, zejména anthokyany a resveratrol. Kromě potravinářského a vinařského využití jsou hrozny často využívány v odtučňovacích dietách, jelikož podporují hubnutí a působí proti celulitidě.

Spirulina - zajímavosti:

Pod názvem Spirulina se rozumí směs tří modrozelených sinic rodu Arthrospira, jejichž modrozelené zbarvení pochází od asimilačního barviva fykocyaninu. Vyskytují se zejména v poloslaných vodách v teplejších oblastech po celém světě, v současnosti se masově pěstují jako součást lidské i živočišné potravy včetně rozmanitých doplňků stravy. Tyto vláknité sinice vynikají bohatou nutriční hodnotou, přitom jejich produkce bílkovin a energie je ekologicky méně náročná, než je tomu u hospodářských zvířat. Kromě vysokého obsahu bílkovin – kolem 60 % suché hmoty – jsou pro Spirulinu typické vitaminy skupiny B, minerály železo a mangan a nenasycené mastné kyseliny. Spirulina poskytuje energii a vitalitu, působí proti únavě. Je častou složkou odtučňovacích diet, kdy organismu poskytuje aminokyseliny pro udržení svalové hmoty. Omezuje také příjem cukrů snížením míry štěpení škrobu v trávicím traktu, nerozštěpený škrob tak při průchodu tenkým střevem podporuje jeho aktivitu.

« zpět