Tinktura z pupenů jedle. Povzbuzení obrany organismu proti mikroorganismům, podpora udržování struktury a mineralizace kostí a zubů, posilující účinek na hlasivky a plíce.
Jedle - zajímavosti:
Je to vysoký stálezelený jehličnan, který může dosáhnout výšky až 50 m. Dnes je oblíbeným vánočním stromkem ve střední Evropě, kde se jí říká „vládkyně lesa“. V severní Evropě byla jedle považována za strom nesmrtelnosti. Dřevo i jehličí obsahuje třísloviny, silice a také vitamíny A, C a E. Pro podpůrné účely, nejčastěji pro mladý organismus, se využívá tinktura z konečků větviček. Jedle je prospěšná pro povzbuzení obranyschopnosti organismu. Má příznivé účinky na kosti, zejména udržování hustoty jejich struktury a podpora jejich mineralizace. Jedle příznivě působí také na stavbu zubů, posiluje hlasivky a plíce.
|