Dopravné do více než 5300 BALÍKOVEN pouze 65 Kč (zásilky v hodnotě od 1500 Kč zdarma).

Přírodní a alternativní medicína, doplňky stravy, tinktury, byliny, léčivé masti a oleje -> NADĚJE-Mgr. Jarmila Podhorná - bylinné výtažky, směsi a kúry, gemmoterapie -> Bylinné výtažky

Naděje T29 - bylinný výtažek 50ml/NADĚJE 

Cena:
Množství skladem:3
Množství:

Tinktura je směsí pelyňku a hřebíčku. Příznivé působení na stav a funkci ledvin, prostaty i na hormonální rovnováhu u žen, podpora trávení, neutralizace překyselení žaludku, podpora krevního oběhu a dýchacího systému. V imunitní ochraně tkání je nejvýhodnější směs užívat spolu s ořešákem americkým P38 jako tzv. trojčátko.

Pelyněk černobýl - zajímavosti:

Je původní rostlinou rumišť, okrajů cest apod. v Evropě a Asii, odkud byl zavlečen i na další kontinenty, běžně se pěstuje. Má podobu keříku s dlouhými, 70–150 cm vysokými stonky a s rozvětveným oddenkem. Čerstvé nadzemní a podzemní části rostliny se sklízejí na začátku zimy, výtažky z černobýlu se používají jak v bylinných přípravcích, tak díky obsahu výrazného éterického oleje jako koření. V poslední době slouží v Evropě, Asii i Severní Americe rovněž při výrobě kosmetiky, zejména jako složka parfémů a mýdel. Dominantní obsahovou látkou černobýlu je éterický olej s cineolem, kafrem a malým množstvím thujonu. Z dalších složek lze jmenovat hořce chutnající sesquiterpenlaktony, flavonoidy a hydroxykumariny, které pelyňku dávají výrazně hořkou chuť a rovněž obsah vitamin C a nenasycených mastných kyselin. Pelyněk je velmi vhodným prostředkem pro podporu chuti k jídlu. Kromě toho působí příznivě na ledviny a prostatu.

Hřebíčkovec kořenný (hřebíček) - zajímavosti:

Stálezelený menší strom vysoký do 15 m s intenzivně voňavými květy, původem z Indonésie, se vyskytuje v tropických oblastech po celém světě. Jeho použití je popsáno již v roce 200 před n.l., kdy vyslanci z Jávy dodali hřebíček na čínský dvůr dynastie Han. Zde se hřebíček obvykle držel v ústech, aby během audiencí u císaře parfémoval dech. Během pozdního středověku se hřebíček v Evropě používal ke konzervování a ochucování jídla. Pěstování hřebíčku bylo téměř výhradně omezeno na Indonésii až do druhé polovině 18. století, kdy jej Francouzi propašovali na ostrovy v Indickém oceánu a do Nového světa, čímž prolomili dosavadní nizozemský monopol držený v Indonésii. I přesto je Indonésie největším světovým producentem hřebíčku i dnes v 21. století. Hřebíček je po celém světě známý pro sušená nerozvinutá květní poupata, která se používají jako jedno z nejběžnějších, ale nenahraditelných koření a pro své příznivé účinky na lidský organismus se staly i významnou surovinou pro výrobu různých podpůrných přípravků. Poupata obsahují 15-20 % éterického oleje se složkami acetyleugenol, pinen, vanilin, methylsalicylát či caryophyllen, dále třísloviny, fenolkarboxylové kyseliny a flavonoidy. Hřebíček podporuje trávení bez následného zvýšení hladiny žaludeční kyseliny. Povzbuzuje kardiovaskulární funkce, stimuluje krevní oběh. Blahodárně působí na ústní dutinu a na dýchání, podporuje sexuální touhu.

« zpět