Na jemn prdlo, vlnu a hedvb do 40 °C v prace a pro run pran.
Zsady ekologick drogerie Sonett:
- Vrobky jsou 100% odbourateln, v du hodin a dn se ve vod zcela rozlo na bn prodn sloky.
- Suroviny pouit pi vrob pochzej z bio-dynamickho nebo ekologickho zemdlstv, nebo volnho sbru.
- Sonett odmt pouvat psady kodliv pro ivotn prosted a pro zdrav lovka.
- Voda pouit pi vrob je bio-dynamicky rytmizovn a do produkt Sonett jsou pidvny smsi energeticky silnch bylin a esence drahch kamen a kov.
- Sonett je jako jedin vrobce ekodrogerie dritelem dvou ekocertifikt.
Pvod a vlastnosti jednotlivch sloek: OLIVOV MDLO: z olivovch hj stedomosk oblasti Itlie, panlska a ecka pochzej plody, z nich se mechanickmi postupy, jako je lisovn a odsteovn, zskv olivov olej v ekologick kvalit. Zmdelnn olej tvo hlavn soust PRACHO PROSTEDKU SONETT NA VLNU A HEDVB. Olivov olej je nejlep olejovou surovinou pro jemn mdlo s nslednm promaovacm inkem. Jeho vyven sloen mastnch kyselin, jeho liv, harmonizujc inek na srdce a krevn obh a pozoruhodn vvoj olivovnku v sedmiletm rytmu ukazuj zvltn vztah tohoto oleje k lovku. MDLO Z EPKOVHO OLEJE: epkov olej zmdelnn louhem draselnm slou k poslen istic schopnosti. epka pat vedle lnu a slunenice k nkolika mlo olejninm, kter jsou v naem mrnm stedoevropskm klimatu pstovny pro zskvn oleje, a to rovn v ekologick kvalit. ETANOL: zskv se zkvaenm krobnatch rostlin jako kukuice a brambor. Etanol pomh udrovat mdlo v tekutm stavu a zlepuje zrove schopnost pracho prostedku rozpoutt tuky. CUKROV SMEDLO: cukr, krob a kokosov tuk jsou suroviny k zskn pouvanho cukrovho tenzidu. Podl cukrovho tenzidu je takovm zpsobem pizpsoben obsahu mdla v pracm prostedku, aby slouil k tomu, e bude vpenat mdlo tvoc se u tvrd vody udrovat v jemnm rozptlen a zabraovat usazovn na prdle. Zvltnosti produktu: Kvalitn lisovan olivov olej je v tomto produktu zpracovvn na mdlo, kter m vynikajc istic, oetujc a nsledn promaujc inky na textilie z vlny a hedvb. Za pomoci cukrovho tenzidu vznik jemn prac prostedek na bzi mdla; tento prostedek je i u tvrd vody snadno pouiteln a zachovv si vechny pozitivn vlastnosti. Technick daje: Za teplot pod 10 °C se produkt mn a ponkud houstne a zakaluje se, co za tepla, resp. po mrnm protepn opt zmiz. Biologick odbourvn: MDLO z rostlinnch olej m tu vynikajc vlastnost, e bezprostedn po pouit se sluuje s vpnkem, obsaenm vdy v odpadn vod, na vpenat mdlo. Tm se bhem nkolika mlo hodin neutralizuje aktivn povrchov inek napadajc iv organismy (primrn odbourvn). Vpenat mdlo je pak mikroorganismy ze 100 % odbourvno na oxid uhliit a vodu (sekundrn odbourvn). ETANOL lze bez omezen mchat s vodou, a bhem nkolika hodin se proto opt zaleuje do prodnho kolobhu. Pi procesu vroby CUKROVCH SMEDEL se z rostlinnch surovin krobu, cukru a tuku zskvaj sti, kter vak zstvaj ve sv pirozen struktue pln zachovny. Pro mikroorganismy je proto snadn rychle a pln tyto smedla rozloit. Obaly: Cel obal je recyklovateln.
Zem pvodu: Nmecko
Sloen: BIO mdlo z olivovho oleje (> 30%), BIO mdlo z epkovho oleje (5 - 15%), rostlinn alkohol -etanol (1 - 5%), cukern tenzidy (5 - 10 %), BIO levandulov terick olej (< 1%), energeticky aktivn rostlinn a minerln psady (< 1%), pravotoiv ven voda (do 100%).
.jpg)
.jpg)
|