SODASAN Na nádobí granátové jablko 500ml
Ekologický přípravek na ruční mytí nádobí s vůní granátového jablka. Šetrná receptura chrání vaši kůži před vysoušením. SODASAN na nádobí obsahuje výhradně složky na bázi obnovitelných surovin. Jako prvnímu výrobci se SODASANu podařilo použít mycí substance z BIO surovin. Extrémně vysoká účinnost přípravku spočívá v použití cukrtenzidů a alkoholsulfátů z kokosového oleje.
Dávkování: cca 4ml na 10 litrů vody, odpovídá jednomu stříknutí na umyvadlo.
SODASAN výrobky přírodu nezatěžují
Jsou 100 % odbouratelné, během několika dnů se ve vodě zcela rozloží na běžné přírodní složky. SODASAN využívá čistící sílu přírody. Účinkují stejně dobře jako běžné prostředky! Ty jsou ale vyrobeny z ropy a mohou způsobit kožní alergie.
TENZIDY jsou povrchově aktivní látky, které snižují povrchové napětí a tím usnadňují rozpouštění a odstranění nečistot. Tenzidy použité ve výrobcích zn. SODASAN jsou vyrobeny z cukru, mléčné bílkoviny či kokosového a palmového oleje pocházejícího z Fair trade projektů.
SILIKÁTY se používají proti zšednutí barev a proti korozi. Získávají se roztavením písku se sodou a jsou díky své alkalitě schopné tuk na nádobí zmýdelnit a tím zajistit jeho rozpustnost ve vodě.
CITRÁTY jsou používány k rychlému vázání vodního kamene ve studené vodě. Získávají se fermentací vedlejších produktů při výrobě cukru (např. melasy) a chrání myčku před usazeninami.
Zásady Sodasanu:
- základ produktů na mýdlové bázi jsou výlučně oleje z kontrolovaného ekologického zemědělství
- podpora sociálně ohleduplné zemědělství v zemích třetího světa (oleje z Fair Trade projektů)
- žádné syntetické konzervanty nebo syntetické vonné látky
- žádné přísady z chlorové chemie
- žádné přísady, které byly vyrobeny pomocí genových technologií
- žádné pokusy na zvířatech ať už přímo či nepřímo
Složení: > 30% voda, 15-30% anionaktivní tenzid z kokosového tuku ve formě síranu, < 5% neionogenní tenzid (cukrtenzid), ocet*, varná sůl, éterické oleje, kyselina mléčná, kyselina citronová, rostlinné tenzidy.
*Suroviny z kontrolovaného ekologického zemědělství